Sidor

onsdag 23 november 2011

Tekakor 2

25 gram jäst
2 dl vatten
1 dl risdryck
1 dl havregurt
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1/2 dl ljus sirap
1 tsk brödkryddor
1 msk fiberhusk
2,5 dl rismjöl
4 dl dl lailas gula mjölmix

Smula sönder jästen. Häll över vattnet (37 grader) och låt jästen lösas upp. Häll över risdryck som du värmt till 37 grader. Blanda i rapsolja, sirap, salt, brödkryddor och fiberhusk. Låt svälla en stund. Blanda i rismjölet, yougurten och lailas gula. Pudra med mjöl och låt degen jäsa i bunken i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bord och knåda ev i mer mjöl så att degen blir smidig. Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem ca 5 mm höga. Lägg bröden på ett bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Pensla med smält smör och grädda bröden i 200 grader varmluft i ca 6-8 minuter. Kör ev en stund högst upp i ugnen på grill så att bröden får färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar