Sidor

fredag 18 november 2011

Tunnbröd

5 dl vatten
1/2 dl flytande margarin
1/4 pkt jäst
1 msk honung
1/2 tsk salt
1/2 tsk hjortronsalt
9-10 dl lailas gula mjölmix

Värm vatten och margarin till 37 grader. Smula jästen i matberedaren och häll över degvätskan, blanda så att jästen löses upp. Blanda i honung, salt och hjortronsalt. Blanda sen i ca 8-9 dl mjölmix, arbeta degen ordentligt. Låt jäsa 30 min. Arbeta i mer deg så att degen släpper kanten, häll upp på mjölat bakbord och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 275 grader.

Dela degen i 2 delar och dela varje del i 6 delar. Kavla ut varje del till en rund cirkel och grädda högt upp i ugn på varm baksten i 3 minuter. Lägg de färdiggräddade bröden i en fuktig bakduk så håller de sig mjuka. De som inte äts upp direkt förvaras i frysen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar