Sidor

söndag 13 november 2011

Korvbröd

Det här korvbrödet blev riktigt gott. Tänk dock på att de inte jäser så mycket så skär dem i så stora bitar som du vill att korvbröden ska vara.

ca 16 st

50 gram jäst
5 dl vatten
1/2 dl olja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1/2 tsk hjortronsalt
10 dl lailas gula mjölmix

Smula ner jästen i en degbunke. Häll över vatten som du har värmt till 37 grader. Tillsätt oljan. Rör till jästen har löst sig. Blanda i fiberhusk och låt stå och svälla 10 minuter.
Tillsätt salt och hjortronsalt. Blanda ner hälften av mjölet. Arbeta degen i kraftigt, gärna i maskin. Tillsätt resten av mjölet och fortsätt arbeta degen till den blir slät, smidig och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i ca 30 minuter.

Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen väl. Dela degen i 2 delar och forma varje del till en längd. Längden ska på bredden vara ca 10-12 cm eller så bred som du vill att korvbrödet ska vara långt. Skär bitar tvärsöver med kvit och lägg bitarna med snittytan uppåt på bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter.

Grädda mitt i ugnen, 250 grader, ca 6-8 minuter. Låta korvbröden kallna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar