Sidor

tisdag 6 december 2011

Knäck

1 dl iMat havregrädde (Oatley)
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk mjölkfritt margarin
ev 1/2 - 1 dl hackad sötmandel

Blanda havregrädde, sirap och strösocker i en kastrull och låt koka kraftigt i ca 20 min. Vid 120-125 grader är knäcken lagom mjuk och seg. Rör om då och då. Gör knäckprovet, droppa några droppar knäck i ett glas kallt vatten. Kan knäcken lätt och kladdfritt rullas till en kula är knäcken klar. Blanda i margarinet och ev sötmandel. Klicka i smeten i knäckformar, använd en matsked att ta smet ur kastrullen och en liten sked som hjälp att fylla formarna eller häll smeten i en tillbringare med pip och häll den direkt i formarna. Arbeta snabbt eftersom smeten stelnar fort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar