Sidor

torsdag 17 november 2011

Formbröd

Formbröd 

 Det här receptet hittade jag på Hemmets journals hemsida och modifierade det lite efter vad vi hade hemma.

Sally tyckte det här brödet var riktigt gott!

4 dl vatten
2 msk rapsolja
25 gram jäst
1 tsk salt
1/2 dl pofiber
1 msk honung
1/2 dl krossade linfrön
8 dl lailas gula 

Värm vatten och olja till 37 grader. Smula ner jästen i matberedaren och häll över vätskan. Blanda i salt och pofiber och låt stå i 5 minuter.

 Blanda i honung och linfrön. Häll i ca 7 dl mjöl och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa i 30 min.

 Smörj en brödform som rymmer 1,5 liter.

 Arbeta ev ner mer mjöl till degen släpper kanten. Häll ner degen i brödformen och nagga med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 20 min. Grädda brödet på andra falsen nerifrån i 35-40 min, 200 grader. Låt kallna i bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar