Sidor

fredag 6 april 2012

"snickers" utan jordnötter


1,2 dl mandelsmör
(eller 1,5 dl mandlar, 3 msk ekologiskt kokosfett, salt)
1 dl mandlar
200 gram mörk choklad (Anthon Berg 72%)

Börja med att göra mandelsmör (om du inte har färdigt). Mixa mandlar fint i mixer, blanda i flytande kokosfett (micra en liten stund om det är fast), salta efter smak.

Smällt chokladen över vattenbad. Bred ut hälften i en liten bakplåtsklädd form och låt svalna i kylen. Hacka mandlar och värm mandelsmör och hackade mandlar i en kastrull. Bred ut mandelsmeten på chokladen och smeta över resten av chokladen. Låt allt kallna i kyl, ta sedan upp på skärbräda och skär i lagom stora bitar. 

För att få en sötare smak kan man blanda i honung eller socker i mandelsmöret.

"Snickersen" förvaras bäst i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar