Sidor

fredag 13 april 2012

Bountybollar



Ett gott godis för den som gillar kokos.

ev. 0,5 dl flytande honung eller ljus sirap
50 gram kokosfett (det går säkert bra att byta ut mot mjölkfritt margarin)
2 dl kokosmjölk
200 gram kokosflingor

150-200 gram mörk choklad (Anthon Berg 72%)

Smällt kokosfett eller margarin i en kastrull. Blanda eventuellt i honung eller sirap (jag tycker det är lika gott utan) och låt smällta med fettet. Blanda i kokosmjölk och kokosflingor. Om smeten inte är tjock, låt sjuda en stund, annars värmer du smeten en liten stund så allt blir varmt. Ställ in smeten i kylen i minst en timme. Ta ut smeten och forma till bollar. Ställ in bollarna i frysen minst en timme. Om bollarna är svåra att forma kan du ta ut dem ur frysen efter en halvtimme och forma till den så de blir runda. Smällt chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och lägg upp på ett fat.

Bountysarna förvaras bäst i kylskåp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar