Sidor

onsdag 25 april 2012

Bullar fyllda med mandelmassa

50 gram jäst
200 gram mjölkfritt margarin
5 dl risdryck
2 tsk kardemumma
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
0,5 msk fiberhusk
12-13 dl glutenfritt mjöl
(jag använde 1 dl rismjöl, 1 dl potatismjöl, 1,5 dl mandelmjöl, 9 dl lailas lailas gula)

Fyllning
125 gram mjölkfritt margarin
1 dl socker
200 gram mandelmassa (icas är utan glukossirap)

Smällt margarinet i en kastrull, tillsätt risdryck och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke eller i en köksmaskin. Häll över en del av degvätskan och blanda så att jästen löser sig. Häll i resten av degvätskan.

Blanda i kardemumma, socker, salt och fiberhusk. Blanda sist i mjölet. Jag tycker det blir godast att blanda olika sorters mjöl, men det går även bra att bara använda Lailas gula eller annan glutenfri mjölmix. Häll i mjölet, lite i taget. Degen ska vara ganska lös men inte smetig. Låt jäsa 30-40 minuter.

Under tiden degen jäser vispar du ihop smör och socker och river mandelmassan.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen lätt. Degen ska vara lätt och smidig att arbeta med, du kan tillsätta mer mjöl om det behövs. Dela degen i två delar. Kavla ut degen till en fyrkant, det ska vara ganska tunt men inte så att degen går sönder. Bred ut smörblandningen och strö över den rivna mandelmassan. Rulla ihop degen från långsidan och skär dem i bitar som är ca 1 cm breda. Lägg bullarna i bullformar på en plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Pensla bullarna med risdryck, havredryck eller en blandning av risdryck/havredryck och smällt smör. Garnera med pärlsocker.

Grädda bullarna på 225 grader i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar