Sidor

onsdag 4 januari 2012

Pizzadeg

Den här glutenfria pizzadegen blev riktigt bra!

25 gram jäst
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
0,5 dl olivolja
0,5 tsk salt
3,5 - 4 dl glutenfritt ljust mjöl (jag tog rismjöl, majsmjöl och havremjöl)

Lös upp jästen i 37 gradigt vatten och tillsätt fiberhusk. Låt stå och svälla ca 10 minuter.

Tillsätt övriga ingridienser men spara lite av mjölet. Arbeta degen kraftigt. Degen ska blir smidig och gå bra att knåda och kavla. Om det behövs så tillsätt mer mjöl.

Låt degen jäsa 30 minuter. Knåda degen ordentligt och kavla ut till önskad storlek. Fyll med önskade tillbehör och grädda 250 grader i 12-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar