Sidor

lördag 21 januari 2012

Glutenfritt formbröd

25 gram jäst
1 msk fiberhusk
3 dl risdryck
0,5 dl olja
0,5 dl sirap
salt
1 dl linfrö
ca 4 dl mjöl (blandning av tex ris, majs, lailas gula, bovete, teff)
1 tsk brödkryddor

Smula jästen i en bunke. Värm risdrycken till 37 grader och häll över jästen så att den löses upp. Blanda i fiberhusk och låt blandningen stå och svälla i 5 minuter. Blanda i olja, sirap, salt, linfrö, brödkryddor och sist mjölet. Arbeta degen med degkrokar. Olja en brödform. Klicka i degen i formen och jämna till ovansidan. Låt jäsa 1 timme. Grädda brödet längst ner i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar