Sidor

onsdag 21 december 2011

Hurtbulle - glutenfritt formbröd

Jag tog ett gammalt favoritrecept och modifierade det till gluten- och mjölkfritt. Det blev riktigt bra!

Det här brödet är väldigt enkelt att baka, bara att blanda alla ingridienser med en sked och hälla upp i form, det behöver inte ens jäsa!

1,5 dl havregryn
0,5 dl hirsflingor
ca 3 dl mjöl (jag tog lika delar rismjöl, majsmjöl och teffmjöl)
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
0,5 msk fiberhusk

2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl havregurt

1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt



Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar