Sidor

lördag 21 januari 2012

Syltgrottor

Det här receptet har jag hittat på bloggen knasig mat.



125 gram mjölkfritt margarin
0,75 dl socker
2 dl rismjöl + 0,5 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1-2 msk rismjölk
ca 1 dl fast sylt eller gelé


Sätt ugnen på 200 grader. Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Späd med 1-2 msk rismjölk tills du får en lätthanterlig deg. Använder du matberedare tillsätter du allt från början, fettet kylskåpskallt och skuret i bitar. Rulla degen till kulor och lägg dem i bakformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick (jag hade slut på sylt så jag tinade och mosade hallon som jag hade i, blev gott men inte lika snyggt). Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar