Sidor

lördag 21 januari 2012

Glutenfria småbröd

25 gram jäst
1 msk fiberhusk
4 dl risdryck
0,5 olja
0,5 dl sirap
1 dl boveteflingor
1 dl russin (kan uteslutas)
1 tsk brödkryddor
salt
ca 6 dl mjöl (blandning av tex rismjöl, majsmjöl, lailas gula, bovetemjöl, teffmjöl)

Smula jästen och häll över risdryck som värmts till 37 grader. Rör om så att jästen löses. Blanda i fiberhusk och låt stå och svälla i 5 minuter. Blanda i olja, sirap, boveteflingor, russin, brödkryddor, salt och sist mjölet. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda. Dela degen i 12 delar. Eftersom degen är väldigt kladdig kan man ta mjöl och strö över delarna innan man formar dem till bollar. Lägg bröden på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen 15 minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar