Sidor

måndag 28 maj 2012

Rabarbersaft


Denna rabarbersaft är inte bara väldigt enkel att göra utan även väldigt god!

1 kilo skalade och rensade rabarber (ca 7-10 stänger)
4 dl vatten
5 dl socker
1 krm natriumbensoat

Skala och dela rabarberna. Lägg dem i en stor kastrull och häll över vattnet. Låt koka upp och koka på medelvärme i ca 10 minuter. Sila saften genom en silduk. Mät upp saften och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt 5 dl socker per liter saft. Låt saften koka upp så att sockret löser sig. Ta upp lite av den varma saften och rör ut natriumbensoatet i den. Tillsätt blandningen i kastrullen och rör försiktigt.

Försök att försiktigt ta bort eventuellt skum på saften.

Häll upp saften i rena, varma glasflaskor.

Förvara kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar