Sidor

söndag 13 maj 2012

Kärleksmums





Botten
6-7 dl mjöl (jag använde lailas gula, rismjöl och mandelmjöl men det går att byta mot andra glutenfria mjöler)
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl socker
2 dl olja, gärna rapsolja
4 dl rismjölk (går att byta mot vatten)

Glasyr
6 tsk vaniljsocker
6 msk olja, gärna rapsolja
6 msk kakao
6 msk kallt kaffe
6 dl florsocker

Kokos

Smörj en långpanna eller klä den med bakplåtspapper.

Börja med botten. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan olja och risdryck och vispa ihop allt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

När kakan har svalnat kan du börja med glasyren. Rör ihop vaniljsocker, olja, kakao och kaffe till en jämn smet. Tillsätt florsocker, lite i taget och vispa kraftigt. Glasyren ska få en konsistens som inte är för rinnande men ej heller för fast.

Bred ut glasyren över botten och strö över med kokos. Låt glasyren stelna lite och skär sedan kakan i rutor. Om du vill kan du först skära bort kanterna så blir rutorna snyggare.




1 kommentar: