Sidor

fredag 9 december 2011

Saffransbullar med mandelmassa



Till ca 30 bullar
50 gram jäst
200 gram mjölkfritt margarin
5 dl risdryck
2 paket saffran
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
1/2 msk fiberhusk
ca 650 gram Lailas gula naturligt glutenfria mjölmix

Fyllning
200 gram mandelmassa
70 gram mjölkfritt margarin

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt risdrycken, värm till 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och blanda till jästen har smällt. Häll i resten av degspadet.

Stöt saffran och lite av sockret i en mortel. Blanda ner saffransblandningen i degvätskan. Blanda i socker, salt och fiberhusk. Blanda i mjölmixen, lite i taget. Arbeta ihop degen så den blir smidig. Låt jäsa under bakduk 40 minuter.

Fyllning. Riv mandelmassan och blanda med margarinet.

Dela degen i tre delar. Dela varje del i ca 10 bullar. Platta ut varje del för hand och lägg mandelmassfyllningen i mitten. Nyp åt degen så att det inte blir några glipor. Lägg bullarna med den släta sidan uppåt i en bullform. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.

Pensla bullarna med en blandning av smällt mjölkfritt margarin och risdryck. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter i 250 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar