Formbröd
Det här receptet hittade jag på Hemmets journals hemsida och modifierade det lite efter vad vi hade hemma.
Sally tyckte det här brödet var riktigt gott!
4 dl vatten
2 msk rapsolja
25 gram jäst
1 tsk salt
1/2 dl pofiber
1 msk honung
1/2 dl krossade linfrön
8 dl lailas gula
Värm vatten och olja till 37 grader. Smula ner jästen i matberedaren och häll över vätskan.
Blanda i salt och pofiber och låt stå i 5 minuter.
Blanda i honung och linfrön. Häll i ca 7 dl mjöl och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa i 30 min.
Smörj en brödform som rymmer 1,5 liter.
Arbeta ev ner mer mjöl till degen släpper kanten. Häll ner degen i brödformen och nagga med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 20 min. Grädda brödet på andra falsen nerifrån i 35-40 min, 200 grader. Låt kallna i bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar