En blogg med recept för allergiker. Alla recept är utan sädesslag, ägg, mjölk, soja och baljväxtprotein
onsdag 15 februari 2012
Kakor
6,5 dl glutenfri mjölblandning
1 dl socker
200 gram mjölkfritt margarin
1 msk ljus sirap
pärlsocker och ev garneringsströssel
ev. 2 msk kakao
Häll alla ingredienserna i en matberedare och kör till du har en jämn slät deg. Om du vill göra hälften till chokladkakor, ta ur hälften av degen och tillsätt 2 msk kakao i resten av degen och kör till allt har blandats. Rulla de två delarna till långa korvar ca 4 cm i diameter. Lägg i plastfolie och lår ligga i kyl minst 30 minuter, så att den stelnar.
Öppna plastfolien och häll pärlsocker och strössel på plastfoliet. Rulla degen så att pärlsockret och strösslet fastnar i degen. Dela med en vass kniv i ca 0,5 cm tjocka bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 175 grader i 10-12 minuter. Låt dem svalna på pappret.
Etiketter:
Fika
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar