En blogg med recept för allergiker. Alla recept är utan sädesslag, ägg, mjölk, soja och baljväxtprotein
fredag 9 december 2011
Saffransbullar med mandelmassa
Till ca 30 bullar
50 gram jäst
200 gram mjölkfritt margarin
5 dl risdryck
2 paket saffran
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
1/2 msk fiberhusk
ca 650 gram Lailas gula naturligt glutenfria mjölmix
Fyllning
200 gram mandelmassa
70 gram mjölkfritt margarin
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt risdrycken, värm till 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och blanda till jästen har smällt. Häll i resten av degspadet.
Stöt saffran och lite av sockret i en mortel. Blanda ner saffransblandningen i degvätskan. Blanda i socker, salt och fiberhusk. Blanda i mjölmixen, lite i taget. Arbeta ihop degen så den blir smidig. Låt jäsa under bakduk 40 minuter.
Fyllning. Riv mandelmassan och blanda med margarinet.
Dela degen i tre delar. Dela varje del i ca 10 bullar. Platta ut varje del för hand och lägg mandelmassfyllningen i mitten. Nyp åt degen så att det inte blir några glipor. Lägg bullarna med den släta sidan uppåt i en bullform. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Pensla bullarna med en blandning av smällt mjölkfritt margarin och risdryck. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter i 250 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar