Sidor

onsdag 2 maj 2012

Tacokrydda

Eftersom tacokrydda ofta innehåller glukossirap och annat skräp har vi börjat göra egen tacokrydda här hemma. Första gången blev vi riktigt förvånade över hur gott det blev, mycket godare än med köpt tacokrydda!

Receptet räcker till några stycken tacomiddagar. Hur många är beroende på hur stark köttfärs ni vill ha.

3 tsk salt
4 tsk chilipulver
4 tsk paprikapulver
1,5 tsk vitlökspulver
1,5 tsk lökpulver
2 tsk spiskummin
4 krm cayennpeppar


2 kommentarer:

  1. Är det gluten i glykossirap eller vad är det man ska akta sig för där? jag tål inte mjölk, gluten eller vitt socker.
    /Camilla

    SvaraRadera
  2. Glykossirap kan vara gjort av vete. Oftast är det av vete eller majs eller en blandning av dem. Normalt behöver inte glutenintoleranta oroa sig för glykossirap men veteallergiker och känsliga glutenintoleranta kan reagera på glykossirap. Här kan du hitta mer information om glykossirap på "utan allt-bloggen" http://utanallt.blogspot.se/2010/05/nagra-rader-om-glukossirap.html.

    Man får helt enkelt lov att känna efter själv vad man klarar. Men eftersom du i en annan kommentar skrev att du använder Lailas blå som innehåller vetestärkelse så är nog inte glykossirap ett problem för dig. Vetestärkelse är vanligare att reagera på än glykossirap.

    SvaraRadera