Sidor

onsdag 15 februari 2012

Korvbröd



25 gram jäst
1 msk fiberhusk
4 dl risdryck
0,5 olja
0,5 dl sirap
salt
ca 6 dl mjöl (blandning av tex rismjöl, majsmjöl, lailas gula, bovetemjöl, teffmjöl)

Smula jästen och häll över risdryck som värmts till 37 grader. Rör om så att jästen löses. Blanda i fiberhusk och låt stå och svälla i 5 minuter. Blanda i olja, sirap, salt och sist mjölet. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa 45 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda. Forma avlång, ca 10 cm bred och 2 cm hög. Dela på bredden i lagom stora korvbröd (lite mindre än tänkt färdigt resultat).  Låt jäsa 30 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen 10 minuter i 200 grader.

1 kommentar:

  1. Mycket goda och saftiga. Dessa kommer jag göra fler gånger. /Karin

    SvaraRadera