Sidor

lördag 11 februari 2012

Hamburgerbröd



25 gram jäst
1 msk fiberhusk
4 dl risdryck
0,5 olja
0,5 dl sirap
1 dl boveteflingor
salt
ca 6 dl mjöl (blandning av tex rismjöl, majsmjöl, lailas gula, bovetemjöl, teffmjöl)
Sesamfrön

Smula jästen och häll över risdryck som värmts till 37 grader. Rör om så att jästen löses. Blanda i fiberhusk och låt stå och svälla i 5 minuter. Blanda i olja, sirap, boveteflingor, salt och sist mjölet. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa 45 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda. Dela degen i lagom stora bitar och forma till hamburgerbröd. Eftersom degen är väldigt kladdig kan man ta mjöl och strö över delarna innan man formar dem. Lägg bröden på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Låt jäsa 30 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen 15 minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar