Sidor

lördag 17 mars 2012

Cupcakes


100 gram mjölkfritt margarin
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
1 dl lailas gula mjölmix
1,5 dl potatismjöl
2,5 dl socker
0,5 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
5 msk äppelmos
finrivet skal av 0,5 citron
1,5 dl varmt vatten

Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarin, äppelmos, citronskal och vatten. Vispa till alla klumpar är borta. Pensla muffinsformarna med smällt smör. Fyll varje muffinsform till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i 275 grader, 18 minuter för vanlig muffinsstorlek och 15 minuter för minimuffins. Testa med en sticka att de inte är kladdiga i mitten. Låt svalna innan du dekorerar dem med frosting.

Vaniljfrosting
100 gram mjölkfritt margarin
7 dl florsocker (florsocker med choklad för chokladfrosting)
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl risdryck

Blanda 100 gram rumstempererat margarin med resten av ingredienserna, blanda noga till en slät smet. Blanda i mer florsocker om det behövs, smeten ska vara ganska fast för att inte flyta ut när du garnerar.

Hallonfrosting
1 dl hallon
100 gram mjölkfritt margarin
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk risdryck

Tina hallonen och pressa den genom en finmaskig sil. Blanda rumstempererat margarin med resten av ingredienserna. Tillsätt hallonpurén och vispa till en slät smet. Blanda i mer florsocker om det behövs, smeten ska vara ganska fast för att inte flyta ut när du garnerar.

Modifierat recept från icatidningen nr 3 2012.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar